COPYRIGHT    |     NEWSLETTER    |     CONTACT
 
Forever Living by Jette Jønck
SA-AL Køleteknik
Brandt Revision & Rådgivning
News  
På udflugt til broderlandet for DM4

Jan Jønck klar til at indtage Kinnekulle Ring.
Date: 19-07-2014 By: JanJonck Presse - Jens Hvas

I weekenden d. 26./27. juli afvikles 4. afdeling af danmarksmesterskabet i Formel Ford, og denne gang skal feltet et smut til det svenske. Weekendens 3 heats køres på Kinnekulle Ring, som ligger ved Lidköping, et par timers kørsel fra den svenske hovedstad.

Præcis som det var tilfældet med Ring Djursland, bliver løbsweekenden Jan Jøncks første møde med den svenske bane, men det er ikke noget, der på forhånd afskrækker ham: ”Det er klart, at det bliver en ekstra udfordring, men det betyder absolut ikke, at jeg frygter weekendens forløb,” siger Jan således. ”Jeg må forberede mig så godt jeg kan ved hjælp af videomateriale, og hvad jeg ellers kan få fat i, og så tager jeg det ellers som en spændende udfordring. Efterhånden er jeg jo ved at være vant til at skulle lære en ny bane at kende på rekordtid,” siger han med et smil.

Med til historien hører også, at den svenske bane er helt ny på Formel Ford kalenderen, så ingen af kørerne i feltet har konkurreret på den før. I tilfældet med Ring Djursland var Jan lidt bagud på point i forhold til eksempelvis den mesterskabsførende Frederik Schandorff, som med en hel Formel Ford sæson i bagagen har et væsentlig bedre kendskab til de baner, som er en fast del af løbskalenderen, men det gælder altså ikke Kinnekulle Ring. Her er udfordringen ens for alle.

Den svenske bane er meget kuperet og ganske hurtig. Ligesom Ring Djursland byder den på blinde sving og store højdeforskelle, hvorfor det nok skal tage sin tid at finde frem til den ideelle linje og det rigtige setup til den 2.070 meter lange bane. Banen består groft sagt af en hurtig sektion, bestående af 2 langsider med et lille knæk imellem, og en mere teknisk krævende del, hvor det ene sving afløser det andet, og hvor højdeforskellene for alvor kommer i spil. Samtidig skulle asfalten være ganske ujævn på dele af denne teknisk svære sektion, så der venter helt sikkert kørerne en stor opgave med at få banen ind under huden.

For at kompensere for feltets manglende forhåndskendskab til banen, er der planlagt nogle ekstra træningssessioner inden weekendens heats. Jan og det øvrige felt træner således allerede på banen fra torsdag, og hvor der normalt blot er skemalagt en enkelt træning inden kvalifikationen, får kørerne i dette tilfælde hele 3 sessioner at gøre godt med.

”Det er selvfølgelig rigtig svært at vide præcis, hvad der venter én, når man end ikke har kunnet teste på banen,” siger Jan og fortsætter: ”Omvendt ved jeg, at udfordringen er ens for alle, og jeg tror så meget på mig selv og min racer, at jeg er ganske fortrøstningsfuld. Vi er inde i en god stime, og tingene ser ud til at bevæge sig i den rigtige retning. RS Competition har arbejdet hårdt på at optimere racerne siden weekenden på Padborg Park, og jeg tror fuldt og fast på, at vi nok skal være med fremme på Kinnekulle.”

Weekendens begivenheder kan følges på:
www.amigoo.se/event/701

FORMEL FORD TIDSPLAN – Kinnekulle Ring 24. – 27. juli.

Torsdag den 24. juli      
Klasse Type Tid / Omg. Start
Formel Ford Træning 15. min. 10:20
Formel Ford Træning 15. min. 14.45
       
Fredag den 25. juli      
Klasse Type Tid / Omg. Start
Formel Ford Træning 15. min. 10:20
Formel Ford Tidtagning 15. min. 14.55
       
Lørdag den 26. juli      
Klasse Type Tid / Omg. Start
Formel Ford Race 15 omg. Formiddag
Formel Ford Race 15 omg. Eftermiddag
       
Søndag den 27. juli      
Klasse Type Tid / Omg. Start
Formel Ford Race 15 omg. Formiddag
       


      
 


Web Design by Jørn Dalgård Larsen
Copyright © 2007-2018 • Jan Dalgård Jønck