COPYRIGHT    |     NEWSLETTER    |     CONTACT
 
Forever Living by Jette Jønck
SA-AL Køleteknik
Brandt Revision & Rådgivning
News  
Jan Jønck Succes på Kinnekulle Ring

Jan Jønck efter den anden sejr i heat 3.
Date: 27-07-2014 By: JanJonck Presse - Jens Hvas

I den forgangne weekend besøgte Formel Ford feltet den svenske bane Kinnekulle Ring, hvor årets 4. afdeling af DM skulle udkæmpes. Weekenden var på forhånd imødeset med spænding, for banen har aldrig før været benyttet til Formel Ford og var således helt ukendt land for alle kørerne i feltet. Jan var spændt på den udfordring, som ventede, og han havde på forhånd udtrykt optimisme, ikke mindst på grund af det hårde arbejde, som teamet siden den sidste afdeling har lagt i at optimere ting på raceren.

Da træningerne gik i gang, viste det sig hurtigt, at Jan havde noget at have sin optimisme i. På trods af nogle ret kaotiske sessioner, hvor træningen flere gange blev afbrudt pga. uheld, lykkedes det for Jan at køre sig mere og mere ind på banen, og da den sidste træning blev flaget af, stod Jan noteret for den bedste tid af alle.

Kvalifikationen blev ligeledes afbrudt af et uheld, og denne gang var det Jans teamkammerat Mathias Kristensen, der havde været uheldig. Han slap heldigvis uskadt fra uheldet, og da kvalifikationen kunne fortsætte, var Jan ustoppelig. Pole position til weekendens første heat blev sikret med 3/10 sekund.

Lørdagens første heat blev kørt hjem i sikker stil. Jan lavede en perfekt start og slog hurtigt et hul på 1,2 sekunder til forfølgerne, som lå og kæmpede indbyrdes. Førstepladsen var aldrig i fare, og i mål var Jan 3 sekunder foran Frederik Schandorff, som tog sig af andenpladsen. Undervejs blev det til heatets næstbedste omgangstid, hvorfor Jan skulle starte dagens 2. heat fra andenpladsen.

Lørdagens andet heat blev en hektisk og dramatisk affære, som desværre blev præget af en længere periode bag Safety Car. Jan lavede igen en flot start og lagde sig i front, men bag ham skete der ting og sager. 2 af de andre kørere fik kørt hinanden af banen for enden af langsiden, og det betød, at løbsledelsen indsatte en Safety Car, som samlede feltet bag Jan. Da løbet 4 omgange senere blev givet frit igen, kom Jan godt afsted og indledte en dyst med teamkammeraten Mathias Kristensen. Desværre lå der en hel del sand på banen i sving 1, hvor det førnævnte uheld havde fundet sted, og da Jan fik kørt det på sine dæk, var det ikke muligt at bremse raceren tilstrækkeligt ned i fart, og Jan måtte en tur i sandkassen. ”Det er smadder ærgerligt, men det var min egen skyld,” sagde Jan efter løbet. ”Det er sådan noget, der sker af og til, og det må jeg bare lære af.”

Det lykkedes for Jan at bringe raceren tilbage på asfalten, men de forreste var på daværende tidspunkt langt foran, og Jan måtte tage til takke med en 6. plads. Efter løbet blev dette dog konverteret til en 5. plads, da Mathias Kristensens racer ikke bestod den tekniske kontrol.

Søndagens heat kom til at se nemt ud, og Jan førte fra start til mål. Han forsikrer os dog om, at han arbejdede hårdt for sagen, både pga. banens beskaffenhed og pga. temperaturer på den anden side af 30 grader. Jan startede forrest, og for 3. gang i denne weekend kom han godt afsted. Han fik hurtigt slået et lille hul, og herefter handlede det om at bringe raceren sikkert hjem. ”Asfalten på Kinnekulle er rigtig hård ved dækkene, og jeg kæmpede meget med understyring i det sidste heat. Da jeg ikke længere kunne se de andre i spejlene, valgte jeg derfor at køre sikkert og bare bringe bilen hjem,” sagde en storsmilende Jan efter sejren i 3. heat.

”Jeg synes det er en rigtig fed og spændende bane, og jeg er super glad for at kunne tage herfra med en masse gode point på kontoen. Der var ingen i feltet, der kendte denne bane i forvejen, så vi var alle sammen helt lige, da vi mødte op til de første træninger, og under de betingelser er det da rigtig fedt at få vist, at man er den hurtigste,” sagde Jan, som også huskede at takke sit team for deres indsats. ”Gutterne fra RS Competition har lagt rigtig mange timer i at optimere en masse ting på raceren, også så den passer optimalt til netop min kørestil, og det kunne virkelig mærkes i dag. Den kørte bedre end hidtil i sæsonen, og alt i alt peger tingene i en rigtig god retning i øjeblikket,” slutter en glad Jan, som med weekendens flotte resultater avancerer til den samlede 2. plads i mesterskabet.

Næste afdeling køres i weekenden d. 16./17. august på Ring Djursland.

      
 


Web Design by Jørn Dalgård Larsen
Copyright © 2007-2018 • Jan Dalgård Jønck